Naslovna Magazin Kultura Sarajlije će Novu godinu dočekati s Čolom ispred Vječne vatre
Sarajlije će Novu godinu dočekati s Čolom ispred Vječne vatre
0

Sarajlije će Novu godinu dočekati s Čolom ispred Vječne vatre

0

Najluđu noć u godini građani Sarajeva te gosti iz regije i svijeta obilježit će ispred Vječne vatre uz, kako je i ranije bilo poznato, neke od najvećih muzičkih zvijezda s ovih prostora. Zvijezda večeri 31. decembra će biti Zdravko Čolić.

Lokacija dočeka Nove godine konačno je potvrđena danas na press konferenciji nakon nekoliko sedmica nagađanja. Podsjećamo, u najluđu noć ljubitelje dočeka Nove godine na otvorenom uvest će regionalna muzička zvijezda Zdravko Čolić.

Dan prije, odnosno 30. decembra nastupit će Sarajevska filharmonija, a u noći sa prvog na drugi januar u Sarajevu će nastupiti nikad prevaziđena Crvena jabuka.

Uz ples će početi proslava u Sarajevu. Naime 30. decembra će biti priređen performans za sve posjetitelje koji će imati priliku plesati na ulicama grada te će svi prisutni dati svoj doprinos ludoj zabavi.

Gradonačelnik Abdulah Skaka se zahvalio Nerminu Muzuru, Nedžadu Ajnadžiću, te načelnicima i drugih sarajevskih općina koji su podržali javni doček Novi godine.

“Ove godine sadržaj smo produžili na tri dana i siguran sam da će ovo biti najbolji institucionalni organiziran doček Nove godine”, kazao je Skaka i pozvao medije da promovišu Sarajevo.

Sarajevo i Sarajlije su uvijek bile dobri domaćini, zaključio je Skaka.

Prisutnim medijima se obratio i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković koji je podsjetio na kafu s gradonačelnikom Skakom koja se desila prošle godine i bila uvod za ovakav događaj.

“To je bila važna odluka i od prošle godine Sarajevo prvo bira ko će biti prvi na dočeku Nove godine. Sad svi gledaju i čitaju ko će biti ovdje i drago mi je da su to najveće zvijezde regiona i naše Sarajlije”, kazao je Konaković.

Napomenuo je da je kontinuitet važan i da je smanjen budžet, ali da je ono što se dobije mnogo više.

“Ja sam dio generacije koji je odrastao uz Čolinu i Merlinovu muziku, uz njihove živote. Postavili smo standarde i posebno mi je zadovoljstvo što je promocija ovog događaja na nivou kakakv Sarajevo zaslužuje”, dodao je Konaković.

Za novogodišnji doček Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo izdvojili su zajedno 250.000 KM, a pomoć će dati i gradske općine.

Doček Nove godine tradicionalno organizira Gradska uprava Grada Sarajeva uz finansijsku pomoć Vlade Kantona Sarajevo i četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo.

(klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *