Naslovna Magazin Zauvijek nas je napustio Tom Petty
Zauvijek nas je napustio Tom Petty
0

Zauvijek nas je napustio Tom Petty

0

Američki rocker Tom Petty, napoznatiji po hitovima poput ‘Free Fallin’ i ‘American Girl’, umro je u ponedjeljak u dobi od 66 ogdina od srčanog udara, objavio je njegov menadžer.

Petty je pretrpio srčani udar u svome domu u Malibuu u ponedeljak i prevezen je u medicinski centar sveučilišta UCLA, ali su pokušaji da ga se spasi ostali neuspješni, rekao je njegov dugogodišnji menadžer Tony Dimitriades.

– Shrvani objavljujemo preranu smrt našeg oca, supruga, brata, vođe i prijatelja Toma Pettyja – rekao je Dimitriades u ime obitelji.

Karijeru je ostvario kao samostalni umjetnik i član svoje skupine The Heartbreakers, te kao član supergrupe The Traveling Wilburys.

Petty je osnovao Heartbreakerse sredinom 70-tih godina, a popularni su postali nakon trećeg albuma ‘Damn the Torpedos’ objavljenog 1979. godine. Na albumu su bili hitovi ‘Refugee’ i ‘Don't Do Me Like That’.

Petty i Heartbreakersi su u kuću slavnih Rock and Rolla primljeni 2002. godine.

Osamdesetih godina Petty je bio i suosnivač i supergrupe The Travelling Wilburys s Bobom Dylanom, Royom Robisonom, Gerogeom Harrisonom i Jeffom Lynneom.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *