Naslovna Biznis Sajam domaćih proizvoda u Bugojnu
Sajam domaćih proizvoda u Bugojnu
0

Sajam domaćih proizvoda u Bugojnu

0

Kompanija „Herbalos-Domaća radinost“ iz Sarajeva organizirala je u Bugojnu dvodnevni sajam domaćih proizvoda, uz učešće izlagača iz Zenice, Gračanice, Gradačca, Sarajeva, Bihaća, Travnika, i drugih bh. gradova.

Posjetiocima Sajma ponudili su med i preparate na bazi meda, razno ljekobilje, biljne kreme i losione, zdravu hranu, sadnice, predmete od gline i drugog materijala…

-Ovo je ručni rad mog prijatelja, grnčarija, bardaci i tepsije. S druge strane su kreme „Herbalos“, spravljene na prirodnoj bazi. Tu su i poznati proizvodi iz našeg kraja, poput ovog prsluka, tepiha i staza koje najčešće krojimo od jagnjećih koža – kazao je Feni Hajro Vejsil iz Visokog.

Vlasnik firme koja se bavi proizvodnjom i prodajom meda i ostalih pčelinjih proizvida „Zlatne kapi“ iz Zenice Ermin Delić ističe da su sajmovi „dobra prilika za izlagače da predstave svoju proizvodnju“.

-Mi imamo u ponudi više vrsta meda, a to su livada, bagrem, šuma, kesten, planina. Ovdje su i neke kombinacije s polenom, propolisom, đumbirom, koprivom itd. Uvijek se rado odazovemo na ovakve i slične sajmove – dodao je.

Po riječima Esmira Alibabića iz Bihaća, koji je u Bugojnu predstavio porodični obrt Ljekovito bilje „Orhideja“, aktuelno vrijeme pandemije odrazilo se u velikoj mjeri na potražnju sajamskih proizvoda.

-Donio sam čajeve, razne sirupe, kreme, meleme… Ovo je prvi sajam, na kojem sudjelujem od nastanka pandemije, i nisam zadovoljan. Promet je, inače, pao gotovo sto posto kod svih izlagača. Istrpili smo ova tri mjeseca, ali ni sada nije sjajno – istaknuo je.

Kako je kazao jedan od organizatora sajamske manifestacije Ajdin Prašović, cilj sajma je „promoviranje domaće proizvodnje koja je veoma značajna, što se najbolje potvrdilo tokom proteklih mjeseci“.

(Fena)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *