Naslovna Biznis Berza Akcizna politika u BiH: Koliko su građani USK uplatili akciza na gorivo, a koliko im se to vratilo
Akcizna politika u BiH: Koliko su građani USK uplatili akciza na gorivo, a koliko im se to vratilo
0

Akcizna politika u BiH: Koliko su građani USK uplatili akciza na gorivo, a koliko im se to vratilo

0

Udruženje građana Bosanske krajine u Sarajevu, najavilo je izlazak publikacije Akcizna politika u Bosni i Hercegovini koju potpisuju Faruk Hadžić i Adnan Bajrić.

Publikacija “Akcizna politika u BiH” prikazat će proces prikupljanja akciza na gorivo i putarine u Unsko-sanskom kantonu.

Budući da su akcize na gorivo i putarine zakonski obavezne, autori su analizirali koliko su Krajišnici iz USK uplatili akciza na gorivo i putarina, a koliko im se vratilo kroz program javnih investicija, cestogradnju odnosno autoputeve, te za koliko su stotina miliona oštećeni.

Također, potvrđene su sumnje Krajišnika, da su kroz prethodnu deceniju uplatili pola milijarde maraka kroz sve spomenuto, dok je PJI Vlade FBiH jednak nuli u vezi autoputa i/ili brze ceste ka Sarajevu, dok su kroz cestogradnju dobili samo mrvice.

Na kraju, kako su naveli u najavi, potpuno su opravdani Zaključci i preporuke u vezi poruka iz Krajine, da je krajnje vrijeme za promjenu tog odnosa u vezi izgradnje autoputeva kao i finansiranja izgradnje Aerodroma u Bihaću, koji treba biti strateški projekat Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

 

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *