Naslovna Biznis Uspostavljena mrežna platforma EU za pomoć turizmu
Uspostavljena mrežna platforma EU za pomoć turizmu
0

Uspostavljena mrežna platforma EU za pomoć turizmu

0

Evropska komisija pokrenula je novi alat za pomoć turizmu – novu mrežnu platformu “Re-open EU” na kojoj se mogu naći informacije na 24 službena jezika EU-a u stvarnom vremenu o granicama, dostupnim prijevoznim sredstvima i turističkim uslugama, javnozdravstvenim i sigurnosnim mjerama u državama članicama.

Na stranici se mogu naći praktične informacije država članica o ograničenjima putovanja, javnozdravstvenim i sigurnosnim mjerama, primjerice o ograničavanju socijalnih kontakata ili nošenju maski, jesu li crkve i muzeji otvoreni, jesu li dopuštena okupljanja i koliko se ljudi može okupiti na jednom mjestu te druge korisne informacije o turističkoj ponudi u EU.

Kako navode iz Vanjskotrgovinske komore BiH nova platforma, koja je prilagođena i upotrebi na mobilnim telefonima kao internetska aplikacija, služi kao glavna referentna tačka za svakog ko putuje u EU jer su na njoj centralizirane ažurirane informacije od Komisije i država članica.

Novom namjenskom internetskom stranicom Komisija želi pomoći uključenim poduzećima i zainteresiranim korisnicima da se lakše povežu, posebno pri putovanju u inozemstvo.

Komisija će na platformi “Re-open EU” davati i relevantne informacije o turističkoj ponudi u državama članicama, među ostalim o inicijativama EU-a kao što su evropske prijestolnice pametnog turizma, evropske destinacije izvrsnosti (EDEN) i evropske prijestolnice kulture.

(Fena)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *