Naslovna Život Porodica Feng shui savjeti: Kojih se stvari riješiti za ugodniji boravak u domu
Feng shui savjeti: Kojih se stvari riješiti za ugodniji boravak u domu
0

Feng shui savjeti: Kojih se stvari riješiti za ugodniji boravak u domu

0

Prostor u kojem boravimo dosta utječe na naše raspoloženje, zbog toga je važno srediti prostor oko sebe kako bismo što više uživali i odmarali u svom domu.

Važno je imati prozračan prostor ispunjen svijetlim bojama i ugodnim namještajem. Ono što treba izbjegavati su blokirana vrata, jer su ona prema feng shuiju portal energije. Ukoliko ih ogradite nepotrebnim stvarima i napravite nered, možete se osjećati zatvoreno i tjeskobno.

Očistite police, riješite se nepotrebnih stvari koje vam samo zauzimaju prostor. Posebno obratite pažnju na oštećene stvari koje mogu djelovati na vašu produktivnost. Feng shui ima mnoga vjerovanja u vezi s prostorom u kojem boravimo te efektima koje na nas imaju predmeti koje čuvamo u sobi. Prema njihovom navođenju, ako imate oštećeno zvono na vratima, mogli biste spriječiti dolazak prijatelja i blokirati pozitivne stvari koje vam se mogu dogoditi.

Pospremite ormare, bacite odjeću koju čuvate godinama bez nekog posebnog razloga. Ukoliko očistite ormar, napravit ćete detoks u mislima i riješiti se depresije i težine koju višak predmeta u vašim policama stvara. Prostraniji prostor izaziva bolje i opuštenije raspoloženje.

Ukoliko na zidovima imate slike koje su krivo namještene ili vise prenisko, obavezno ih ispravite i dignite na višu poziciju na zidu. Slike koje su postavljene nisko sa sobom povlače i našu energiju i raspoloženje, a prema feng shuiju, čak bi i krevet trebao biti odvojen od poda.

Otvorite prozore, pustite svjetlost i zrak u vaš dom, ukrasite ga biljkama i nemojte pretrpavati police. Pustite da prostor diše, a s njim ćete automatski disati i vi.

(Klix.ba)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *