Naslovna Život Ljubimac Pričanje s kućnim ljubimcem otkriva nešto dobro o vlasniku
Pričanje s kućnim ljubimcem otkriva nešto dobro o vlasniku

Pričanje s kućnim ljubimcem otkriva nešto dobro o vlasniku

0

Kućni ljubimci su najbolji prijatelji koje čovjek može poželjeti. Uvijek su blizu nas, pružajući potrebnu podršku i pomoć. I ne čudi što ponekad ljudi osjećaju potrebu s njima podijeliti svoje osjećaje i misli…

Ako si ne možete pomoći da ne ispričate svojem psu o dosadnom kolegi ili razgovarate o odabiru hrane za večeru s vašom mačkom, možete odahnuti. To nije znak ludosti kao što možda neki misle, a znanost čak tvrdi da je to zapravo znak drugih prilično važnih osobina.

Istraživači ovu pojavu nazivaju antropomorfizam i zbog toga, srećom, nema potrebe zvati liječnika. Sklonost da se ljudske emocije i osobine pripisuju nehumanim objektima temelji se na većoj inteligenciji i kreativnosti, a ne na gluposti piše Pub med.

– To je zapravo prirodni nusprodukt tendencije koja čini ljude jedinstvenim na ovom planetu – tvrdi Nicholas Epley, jedan od znanstvenika koji su radili na ovom istraživanju.

Ako zaronimo dublje u temu, shvatit ćemo da ova priča zapravo počinje u djetinjstvu.

Djeca mogu stvoriti prijatelje niotkuda. I vrlo vjerojatno se svi sjećaju večeri kad su ‘morali’ uzeti sve svoje plišane životinje i autiće u krevet kako se nijedna igračka ne bi ‘osjećala izostavljeno’.

Sada možete biti sigurni da nema potrebe za brigom. Vaša navika pričanja s vašim ljubimcem o tome kako ste proveli dan je zapravo prirodna i normalna stvar i to samo znači da vaš mozak ispravno funkcionira.

Dakle, sljedeći put kad šećete svojeg ljubimca ili sjedite na terasi i odmarate, ne obazirite se na začuđene poglede. Samo nastavite po svom, prenosi 24sata.hr.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *