Naslovna Vijesti Društvo Dogs Trust: Promocija odgovornog vlasništva pasa i udomljavanja
Dogs Trust: Promocija odgovornog vlasništva pasa i udomljavanja
0

Dogs Trust: Promocija odgovornog vlasništva pasa i udomljavanja

0

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u Bosni i Hercegovini promoviralo je jučer odgovorno vlasništvo pasa i druge programe koji već gotovo šest godina podržavaju zakonsko i humano rješavanje problema napuštenih pasa.

Službenica za odnose s javnošću i marketing Predstavništva Sanja Bianculli kazala je da je cilj ovog događaja podsjetiti na važnost odgovornog vlasništva pasa, jer je upravo neodgovorno vlasništvo prouzročilo problem.

Napomenula je da su osnovali Školu za pse u kojoj vlasnici uče kako da na pozitivan način obuče svoje pse da se lijepo ponašaju, a kroz njihov najnoviji Program fostering udomljavanja pomažu novim vlasnicima koji razmišljaju da nabave psa.

Najavljeno je da je Fondacija Dogs Trust spremna finansirati izgradnju, uspostavu i vođenje Dogs Trust Centra za udomljavanje pasa, prvog i jedinog takvog centra u ovom dijelu Evrope, koji bi značajno pomogao u održivom rješavanju problema i predstavljao ekonomski podstrek lokalnoj zajednici.

– Pripremni radovi i implementacija su mogli početi davno, ali bez službene saglasnosti lokalnih vlasti za zemljište koje bi Predstavništvo koristilo u ovu svrhu, to nije moguće uraditi – naglasila je Bianculli, izražavajući nadu da će se ovo pitanje uskoro riješiti.

U okviru ovog događaja organizirana je i nagradna igra, posjetioci su mogli razgovarati i dobiti savjete za Školu za pse te se posavjetovati s koordinatorom za udomljavanje psa.

Najavljen je i “Dan otvorenih vrata Škole za pse” u subotu, 22. septembra, a pozvani su vlasnici pasa koji su zainteresirani da rade na obuci svog psa, kao i oni koji tek razmišljaju da nabave psa i svi drugi zainteresirani za ovaj program, saopćeno je iz Fondacije.

(Fena)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *