Naslovna Život Ljubav i veze Nakon 70 godina braka umrli u 20 minuta razlike
Nakon 70 godina braka umrli u 20 minuta razlike

Nakon 70 godina braka umrli u 20 minuta razlike

0

Bračni par iz Mičigena tokom 70 godina braka radio je sve zajedno do svog posljednjeg dana. Umrli su sa samo 20 minuta razlike u istoj bolničkoj sobi.

Les i Freda Ostin (Austin) iz Džeksona, oboje stari 90 godina, došli su 6. decembra rukom pod ruku u tamošnju bolnicu, gdje su narednog dana i preminuli, piše “Huffpost”.

Supružnici su se upoznali u srednjoj školi, a njihov prvi izlazak bila je maturalna večer. Vjenčali su se 1949. godine.

– Sve su radili zajedno. I umrli su zajedno. Mislim da su znali da ono drugo umire i da su kroz cijeli proces prošli ujedinjeno. I smatram da je to prelijepo – ističe Sendi Mis (Sandy Maes), njihova kći.

– Ako su već morali umrijeti, ovo je bio najromantičniji način za to – dodao je njihov sin Majkl Ostin (Michael Austin).

70 godina braka

Les i Freda proslavili su 70. godišnjicu braka u oktobru ove godine. On je bio policajac u penziji, a ona je vodila radnju za hemijsko čišćenje u Džeksonu.

Les je razbjesnio svoju suprugu kad se prijavio u vojsku za vrijeme rata u Koreji ne rekavši to Fredi.

– Znam da je bila uznemirena zbog toga. Sigurno nije lako provesti 70 godina u braku, a oni su i na kraju mnogo brinuli jedno o drugom i iskreno su se voljeli. Sretna sam što su otišli zajedno. Mislim da bi za oboje bilo mučenje nastaviti bez onog drugog – ispričala je jedna od njihovih unuka.
Les i Freda imali su četvero unučadi i osmero praunučadi.

(Avaz)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *