Naslovna Život Kuhinja Znate li kako se zamrzavaju borovnice i koliko se dugo tako mogu čuvati?
Znate li kako se zamrzavaju borovnice i koliko se dugo tako mogu čuvati?

Znate li kako se zamrzavaju borovnice i koliko se dugo tako mogu čuvati?

0

Nakon što se uberu ili kupe svježe, borovnice se kratko mogu čuvati u neprerađenom obliku. Za razliku od većine voćki, skladište se samo termički obrađene ili zamrznute, a iako se obično zamrzavaju nakon pranja i sušenja, Portal Mind Body Green ne savjetuje da se borovnice peru jer se tako skida ‘voštani’ zaštitni vanjski premaz koji pomaže u sprječavanju bakterija i štetočina.

Umjesto toga, borovnice rasporedite na papirom obloženi lim za pečenje i stavite ih na dva sata u zamrzivač. a zatim pakirajte za duže skladištenje.

U čemu ih je najbolje spremati u zamrzivač

Bitno je spriječiti direktnu izloženost ledenom zraku kako bi se smanjile šanse od ‘opeklina’: vrećica za zamrzavanje ili hermetička posuda pomoći će očuvanju svježine borovnica.

Koliko dugo možete borovnice držati u zamrzivaču?

Borovnice su najbolje prvih šest mjeseci nakon smrzavanja – ali možete ih jesti do deset mjeseci od smrzavanja; samo označite na posudi ili vrećici kad ste ih zamrznuli.

Kako odmrznuti smrznute borovnice?

Bobice otopite u zdjeli, brzo isperite i odmah upotrijebite ako ih koristite za smoothie od smrznutih borovnica ili ih pustite da odstoje dok ne dosegnu sobnu temperaturu, otprilike jedan sat. Otopljene će borovnice biti mekane – i savršene za smoothieje, pite, palačinke ili muffine.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *