Naslovna Život Ljubav i veze Muškarci, obratite pažnju, evo kako da riješite problem s erekcijom
Muškarci, obratite pažnju, evo kako da riješite problem s erekcijom
0

Muškarci, obratite pažnju, evo kako da riješite problem s erekcijom

0

Za dobru i zdravu erekciju neophodan je dotok krvi u muški spolni organ. Iako se mnogi muškarci u srednjim godinama suočavaju s ovim problemom, stručnjaci im poručuju da problem s erekcijom nije stvar njihove muškosti.

Istraživanjem je utvrđeno i da samo 20 posto muškaraca u dobi između 40 i 59 godina gotovo uvijek može postići zdravu erekciju.

Drugim riječima, savjeti o dobroj erekciji su potrebni mnogima. Prema istraživanjima, hrana koja nije dobra za srce nije dobra ni za muški spolni organ, jer i jedan i drugi organ ovise o dotoku krvi. Mediteranska prehrana koja uključuje voće, povrće, cjelovite žitarice, zdrave masnoće i crno vino najbolji je početak za dobru erekciju. Uostalom, povezanost mediteranske prehrane i poboljšanja seksualne funkcije je i naučno dokazana, piše Man's Health.

Krvotok je ključan za zdravu erekciju, a ništa ne pospješuje dobar krvotok tako kao tjelovježba. Osim što će vas održati u dobroj formi, teretana će vam pomoći i da postignete i sačuvate dobru erekciju. Trčanje je također poželjno, no izbjegavajte vožnju biciklom jer previše vremena provedenog na biciklu može dovesti do razvoja erektilne disfunkcije, savjet je stručnjaka.

Istraživanje provedeno na Univerzitetu u Kentuckyju pokazalo je da su pušači svoj spolni život u prosjeku ocjenjivali peticom na skali od jedan do deset, dok su ga nepušači ocjenjivali u prosjeku s devet. Postoje istraživanja koja su dokazala da pušenje utječe na intenzitet erekcije. Osim što oštećuje krvne žile, pušenje može oštetiti i samo tkivo muškog spolnog organa te ga učiniti manje elastičnim.

Za razliku od cigareta, kafa vam može pomoći u postizanju bolje erekcije. Istraživanje provedeno na Univerzitetu u Texasu pokazalo je da muškarci koji konzumiraju u prosjeku 2 do 3 šoljice kafe dnevno rjeđe pate od erektilne disfunkcije.

Nizak nivo testosterona također utječe na libido i otežava postizanje spolnog uzbuđenja, a time i postizanje erekcije. Provjerite nivo testosterona.

Kegelove vježbe, stezanje i opuštanje mišića dna zdjelice također može pomoći muškarcima u postizanju snažnije erekcije.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *