Naslovna Život Ljubav i veze Nekoliko seks tabua koji prema mišljenju stručnjaka to ne bi trebali biti
Nekoliko seks tabua koji prema mišljenju stručnjaka to ne bi trebali biti
0

Nekoliko seks tabua koji prema mišljenju stručnjaka to ne bi trebali biti

0

“Postoji puno parova koji u potpunosti izbjegavaju seksualne odnose tokom menstruacije jer jedan ili oba partnera to smatraju tabuom ili čudnim. Međutim, to ne bi trebalo biti tako. Uz malo pripreme i dodatnog čišćenja, seks tokom menstruacije može biti jednako zabavan, kao i u bilo koje drugo doba mjeseca”, kaže Emily Brooks, trenerica za seks i veze.

Mada nije nužno tabu, seks bez dodirivanja genitalija nešto je što većina odraslih ne radi.

“Iako će se nekim ljudima čini kao da se radi o nečem što je rezervisano za mlade koji tek počinju sa seksom, fokusiranje na partnerovo tijelo, istraživanje i promatranje načina na koji reaguju na razne vrste dodira na neočekivanim mjestima mogu biti i erotski i intimni”, kaže stručnjakinja za seks Kryss Shane.

Seks može značiti šta god želite da znači. I suprotno onom što su vas možda naučili, to također ne mora uključivati penetraciju, piše Cosmopolitan.

“Morali bismo shvatiti da penis nije jedini organ koji omogućava zadovoljstvo, a žene mogu doživjeti orgazam bez potrebe za bilo kakvom penetracijom”, kaže Shane.

Seksologinja Jess O'Reilly smatra kako se ne biste trebali ustručavati da isprobate seks preko videopoziva.

“Bez obzira želite li poslati seksi poruke, podijeliti seksi fotografije ili imati seks preko videopoziva, tehnologija i strast danas idu zajedno i svi bi ga trebali isprobati”, smatra O'Reilly.

Seksualne igračke, iako su i same po sebi zabavne, mogu poboljšati seks s partnerom, kaže Searah Deysach, seksualna edukatorica i vlasnica internetske stranice Early to Bed.

“Seksualne igračke mogu pomoći paru da doživi orgazam u isto ili skoro isto vrijeme, a dodaju i novu dimenziju i senzacije seksu. Igračke mnogim parovima pomažu da se zabave u krevetu, a i da postignu veći nivo intimnosti”, dodala je.

Male grubosti, ali uz pristanak, također su poželjne, kažu seksualni terapeuti.

“Pljeskanje po stražnjici, ugrizi i slično mogu nekim donijeti mnogo zadovoljstva. Kao i kod svega drugog, dok svi uključeni znaju šta mogu očekivati i pristali su na to, nema razloga da povremene grubosti budu tabu”, kaže Kayla Lords, seksualna stručnjakinja na JackandJillAdult.com.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *