Naslovna Život Ljubav i veze Znate li šta su nejasni signali u vezi i kako ih prepoznati
Znate li šta su nejasni signali u vezi i kako ih prepoznati

FOTO: Thinkstock

0

Znate li šta su nejasni signali u vezi i kako ih prepoznati

0

“Nejasni signali su ustvari zamaskirani loši signali”, kaže bračna savjetnica Marni Feuerman te dodaje kako je najvažnije obratiti pažnju na djela, a ne na riječi.

Eksperti naglašavaju da morate zapamtiti da vi niste krivac za nejasne i loše signale koje vam druga strana šalje. To u najčešćim slučajevima znači da vaš potencijalni partner ima problema koje treba riješiti sam sa sobom, a nered u njegovoj glavi utječe direktno na vas.

“Nekad se dešava da se dobro razumijete za vrijeme izlaska i super se zabavljate jedno s drugim, ali on zatim nestaje i ne javlja se danima. Nejasni signali su samo izgovor koji vas drži na dovoljnoj distanci, tako da vas on ne gubi, ali vam se ne mora posvetiti u potpunosti”, kaže Samantha Burns, bračna savjetnica.

Jedan od najčešćih loših/nejasnih znakova je neodgovaranje i nejavljanje na poruke i pozive. Ako ste se našli u situaciji u kojoj stalno provjeravate mobitel, ali nemate propuštenog poziva ili odgovora na poruku koju ste poslali prije nekoliko sati, to je veoma loš znak. Naravno, druga strana je možda zauzeta i u poslu, ali ako se ista situacija ponavlja iz dana u dan, moguće je da on nije zainteresovan za vas. Ako vam neko odgovara samo kada njemu to odgovara, jasno vam je na čemu ste.

“Jedva čekam da se ponovo vidimo!”, vrlo je često ispraćeno brojnim izgovorima i obavezama koje su uvijek važnije od viđanja s vama. Važno je da zapamtite jednu stvar, ako vas neko želi vidjeti, naći će vrijeme i prostor za takvo nešto.

“Ako vam na kraju dana nije jasno na čemu ste s nekim, onda ta osoba vjerovatno nije zainteresovana za vas”

Redovno prate, komentarišu i lajkaju vaše objave na društvenim mrežama, ali rijetko i sporo odgovaraju na vaše poruke i pozive za izlaske. Ovo je loš znak i pokazuje da ste zainteresovani za nekoga ko nije zainteresovan za vas. Jer, da je drugačije, ne biste bili zbunjeni u vezi s nečijim namjerama – jasno bi vam ih stavili do znanja, kažu eksperti.

Još uvijek niste razjasnili šta ste tačno. Par? Prijatelji? Svaki put kada otvorite ovu temu, on prestaje odgovarati na poruke ili odjednom ima obaveze koje ne smije propustiti. Odgađa razgovor, izbjegava vas i nema vremena za izlaske. Ako ste jedina osoba koja pokušava utvrditi šta ste, bolje je da odustanete, savjetuju eksperti. Normalna i zdrava veza zasnovana je na obostranom trudu, a ne na pritisku jedne osobe.

Naposljetku, ukoliko jako rijetko/nikad pokazuje da mu je stalo, ako vas ne grli u javnosti i nikad ne zove vani, ako ste vi uvijek prva osoba koja inicira kontakt – nalazite se u jednosmjernoj ulici i vrijeme je da iz nje izađete.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *