Naslovna Život Ljubimac Mačke se “zavoljele” gledajući se kroz prozor
Mačke se “zavoljele” gledajući se kroz prozor
0

Mačke se “zavoljele” gledajući se kroz prozor

0

Mačak Simon nikada nije bio toliko zainteresiran za sklapanje prijateljstava pa iako je imao mnogo prilika da se druži s drugim mačkama nikada nije osjetio potrebu za tim.

“On je definitivno naviknut na druge životinje, ali nikada se nije igrao s drugim mačkama”, rekla je Mackenzie Coffman, Simonova vlasnica.

No, sve se promijenilo kada je Simon ugledao svog susjeda s druge strane ulice.

“Bila sam u krevetu, probudila sam se i vidjela kako se Simon zabavlja gledajući kroz prozor. Ustala sam i vidjela kako moj mačak gleda u susjedovog mačka, a ja iako u ovom stanu živim već dvije godine nikada nisam vidjela da imaju mačku”, rekla je Coffman.

Simon je bio zadivljen misterioznom mačkom, ali Coffman nije znala da li i drugi mačak osjeća simpatije prema Simonu. No, ta početna ravnodušnost nije spriječila Simona da pokuša osvojiti naklonost druga.

“Druga mačka nije željela ni pogledati Simona ili mu dati malo pažnje, dok je Simon skakao gore-dolje kako bi privukao njegovu pažnju”, obasnila je Coffman.

Budući da Coffman nikada prije nije vidjela da se Simon tako ponaša, odlučila je njegovom prijatelju napisati poruku. Na bijelom papiru napisala je pitanje kako joj se mačak zove. Ubrzo nakon toga susjedi su objesili odgovor da se mačak zove Theo, što je bio jasan znak da Simonovo obožavanje nije prošlo nezapaženo.

Ovu priču njegova vlasnica podijelila je na svom Twitter profilu. U samo dva dana njen post prikupio je preko 200 hiljada komentara i preko 100 hiljada dijeljenja.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *