Naslovna Život Kuhinja Alkohol može ubrzati proces skladištenja masti organizma u tijelu
Alkohol može ubrzati proces skladištenja masti organizma u tijelu
0

Alkohol može ubrzati proces skladištenja masti organizma u tijelu

0

Iako je konzumacija alkohola prisutna na različitim vrstama zabava, važno je istaći da on u sebi sadrži ogromnu količinu kalorija koje nisu upotrebljive. Štaviše, jedno alkoholno piće može značajno neutralizirati djelovanje hranjivih materija koje čovjek u toku dana unese u organizam.

Važno je istaći i to da alkohol u sebi nema nikakvu nutritivnu vrijednost, a nerijetko može povećati i apetit čovjeka, što će dovesti do toga da ćete u tijelo unositi više kalorija nego što vam je zaista potrebno. Hronično konzumiranje alkohola može usporiti vaš metabolizam i dovesti do toga da se masti brze skladište, što ometa razvoj mišića.

Također, alkohol može dovesti do depresije, može negativno utjecati na funkciju mozga, ravnotežu i koordinaciju ruku i očiju, piše Health24.

Međutim, zbog svega navedenog ne morate potpuno prestati konzumirati alkohol. Kao što je slučaj i s ostalom hranom i pićima, tako i upotrebu alkohola trebate svesti samo na razumnu mjeru. Tačnije, u toku dana žene maksimalno mogu popiti jedno piće, dok muškarci mogu dva.

Da biste izbjegli pretjerivanje u alkoholu upoznajte se s kalorijskom vrijednostima alkoholnih pića, nikad ne pijte na prazan stomak i za vrijeme izlazaka konzumirajte alkohol u kombinaciji s bezalkoholnim pićima.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *