Naslovna Vijesti Svijet Zelenski zvaničnicima zabranio izlaz iz države
Zelenski zvaničnicima zabranio izlaz iz države
0

Zelenski zvaničnicima zabranio izlaz iz države

0

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je ukaz kojim se zabranjuje izlazak iz države brojnim zvaničnicima. Osim toga, najavio je niz kadrovskih promjena u aktuelnoj ukrajinskoj vladi.

Nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost i odbranu, Zelenski je potpisao odluku kojom se državnim službenicima zabranjuju putovanja u inostranstvo na odmor. Osim državnih službenika, ista mjera definirana je i za zastupnike u parlamentu te pripadnike policije.

“Odluka se odnosi na sve funkcionere centralne vlasti, razne druge nivoe, tužioce i sve one koji treba da rade za državu i u državi. Ako sada žele da se odmore, odmarat će se van državne službe. Funkcioneri više neće moći da idu u inostranstvo na odmor ili u bilo koju drugu nedržavnu svrhu”, rekao je Zelenski.

Osim ove odluke, Zelenski je najavio kako će do kraja dana biti poznat i niz kadrovskih odluka koje se tiču promjena u aktuelnoj vladi.

Prema pisanju ukrajinskih medija, zamjenik šefa Ureda predsjednika Kirilo Timošenko navodno je napisao pismo ostavke, a njega bi na ovoj poziciji trebao naslijediti brat ministra vanjskih poslova Ukrajine Aleksej Kuleba.

Iako informacije nisu potvrđene, ukrajinski mediji ističu kako bi tokom dana Zelenski mogao smijeniti i šefove regija koji su povezani sa Timošenkom. To uključuje zvaničnike na čelu Sumija, Dnjepropetrovska, Zaporožja i Hersona.

(Klix.ba)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *