Naslovna Vijesti Svijet Njemačka negira Johnsonove navode o Ukrajini: Zabavni bivši premijer ima jedinstven odnos prema istini
Njemačka negira Johnsonove navode o Ukrajini: Zabavni bivši premijer ima jedinstven odnos prema istini
0

Njemačka negira Johnsonove navode o Ukrajini: Zabavni bivši premijer ima jedinstven odnos prema istini

0

Njemačka je oštro reagovala na tvrdnju bivšeg britanskog premijera Borisa Johnsona da se nadala brzom porazu Ukrajine usljed ruske agresije, negirajući ovu tvrdnju.

Steffen Hebestreit, glasnogovornik njemačkog kancelara Olafa Scholza, komentarisao je ono što je Johnson izjavio u intervjuu za CNN.

“Znamo da je vrlo zabavni bivši premijer uvijek imao jedinstven odnos prema istini i to nije iznimka ni ovaj put”, poručio je Hebestreit.

Johnsonove navode je negirao i njemački ambasador u Velikoj Britaniji Miguel Berger. Ovi navodi su slični navodima bivšeg ukrajinskog ambasadora u Njemačkoj Andrija Melnika koji je izjavio da su mu pojedini pojedini njemački političari kazali da očekuju da će Ukrajina za tri dana biti poražena i da je besmisleno pomagati joj na bilo koji način.

Kasnije je naveo da je njemački ministar finansija Christian Lindner bio protiv toga da se Ukrajini pomaže u naroužanju te da je bio protiv toga da se Rusija isključi iz Udruženja za međunarodne, međubankarske finansijske telekomunikacije (SWIFT), podsjeća list Guardian.

(Klix.ba)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *