Naslovna Vijesti Svijet Detalji jezivog ubistva u Njemačkoj: Majka petero djece otrovala tabletama
Detalji jezivog ubistva u Njemačkoj: Majka petero djece otrovala tabletama
0

Detalji jezivog ubistva u Njemačkoj: Majka petero djece otrovala tabletama

0

Nakon što je jučer njemačka policija pronašla tijela petero djece u privatnoj zgradi u Solingenu za čije ubistvo je osumnjičena 27- godišnja majka, objavljeni su detalji ovoj jezivog zločina koje je potreslo Njemačku.

Njemački RTL piše da je policija u izvještaju navela da je majka Christiane K. otrovala djecu tabletama prije nego što je sama sebi pokušala oduzeti život bacanjem pred voz.

Bacila se na šine u Düsseldorfu, malo više od 30 kilometara od stana gdje je otrovala svoju djecu i trenutno se nalazi u kritičnom stanju u bolnici.

Preminula djeca su tri djevojčice od jedne i po, dvije i tri godine, te dva sina, Luca od osam i Timo od šest godina.

Najstariji, šesti sin Marcel (11) je živ i na sigurnom i čuvaju ga rođaci. Lokalni mediji javljaju kako je s majkom išao na voz kod bake, a majka je izašla na stanici u Düsseldorfu gdje se i bacila pod voz.

Policija je navela da ih je baka nazvala u 14:00 sati i uputila se u stan u Solingenu. Sami radnici hitnih službi bili su traumatizirani i šokirani prizorom u stanu. Pokušali su reanimirati djecu, ali je bilo prekasno.

Još nije jasno je li preživjelo dijete svjedočilo događajima u stanu.

“Porodična tragedija u Solingenu me ispunjava velikom tugom i trenutno su moje misli i molitve s petero male djece kojima je život tako surovo i naglo prekinut”, kazao je ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije, Herbert Reul.

Nakon stravičnog zločina ispred zgrade u kojoj je on počinjen okupio se veliki broj prijatelja, rodbine i komšija koji su kazali da su užasnuti onim što se desilo jer je porodica uvijek djelovala složno i živjela normalnih životom.

Glasnogovornik Stefan Weiand rekao je da se radi o tragičnoj situaciji te je dodao da majka još nije u stanju za ispitivanje.

“Ne znamo kako se i zašto ovaj zločin dogodio”, rekao je Weiand za WDR.

Na ubistvo je reagirao i zastupnik njemačkog parlamenta Jürgen Hardt rekavši kako je bio zgrožen kad je čuo za vijest.

“Želim hitnim službama i policiji svu snagu dok se bave slučajem, ovo će duboko utjecati na njih”, rekao je Hardt.

Vlasti u obližnjem Wuppertalu istražuju slučaj, a deseci policajaca i hitnih vozila nalaze se ispred zgrade gdje se dogodilo ubistvo.

(Klix)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *