Naslovna Vijesti Svijet Greta u biografiji na Twitteru napisala da kulira i gleda film nakon Trumpove prozivke
Greta u biografiji na Twitteru napisala da kulira i gleda film nakon Trumpove prozivke
0

Greta u biografiji na Twitteru napisala da kulira i gleda film nakon Trumpove prozivke

0

Lider SAD-a Donald Trump kazao je danas švedskoj aktivistici Greti Thunberg da iskulira, a nakon što je magazin Time 16-godišnjakinju proglasio ličnošću 2019. godine. Mlada aktivistica odgovorila mu je napisavši u biografiji na Twitteru da kulira.

Ovo nije prvi put da Šveđanka uzvraća udarac američkom predsjedniku. Ona je i ranije u svojoj biografiji napisala da je “sretna djevojka koja se raduje sjajnoj budućnosti”, što su bile Trumpove riječi nakon Gretinog govora o klimatskim promjenama u UN-u.

“Tinejdžerka koja radi radi na kontroli svog bijesa. Trenutno kulira i gleda dobri staromodni film sa prijateljem”, sada piše u biografiji Grete na Twitteru.

Podsjećamo, Trump je danas u svom maniru “čestitao” aktivistici prestižnu nagradu Time-a.

“Presmiješno! Greta mora da poradi na kontroli svog bijesa, a onda da ode da pogleda neki dobar stari film s nekim prijateljem. Iskuliraj, Greta, iskuliraj”, napisao je Trump na Twitteru.

U nedavnom gostovanju kod Ellen Degeneres Šveđanka je izjavila kako nikada ne bi poželjela sjesti i razgovarati s Trumpom. Kako je kazala, ne zna šta bi mu rekla što već nije čuo zbog čega smatra da bi to bilo gubljenje vremena.

Inače, Greta važi za današnju ikonu globalnog pokreta za borbu protiv klimatskih promjena koja je motivirala više od 11 miliona ljudi da izađu na ulice i bore se za očuvanje klime i Zemlje.

(Klix.ba)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *