Naslovna Vijesti Svijet Milijarder Michael Bloomberg najavio ulazak u utrku za predsjednika SAD-a
Milijarder Michael Bloomberg najavio ulazak u utrku za predsjednika SAD-a
0

Milijarder Michael Bloomberg najavio ulazak u utrku za predsjednika SAD-a

0

Uspješni biznismen Michael Bloomberg već dugo vremena razmišlja o ulasku u utrku za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke SAD-a, najavljuju strani mediji.

Bivši gradonačelnik New Yorka zabrinut je zato što, prema njegovom mišljenju, Demokratska stranka trenutno nema kandidata koji je dovoljno dobar da bi na izborima 2020. pobijedio Donalda Trumpa, kazao je njegov glasnogovornik.

Očekuje se da će ovaj 77-godišnjak ove sedmice predati papire za demokratsku predsjedničku kandidaturu u Alabami, piše BBC News.

Ukupno 17 kandidata trenutno se bori za mjesto predsjednika Trumpa. Bivši potpredsjednik SAD-a Joe Biden, senatorica Massachusettsa Elizabeth Warren i senator iz Vermonta Bernie Sanders su trenutno predvodnici demokrata, ali Bloomberg smatra da oni ipak nisu kapacitet za novog predsjednika.

Nedavna ankete javnog mnijenja sugeriraju da bi Warren i Sanders, za koje se smatra da su nešto više lijevo orijentirani od Bidena, mogli izgubiti od republikanskog kandidata Donalda Trumpa ako osvoje nominaciju stranke.

“Sada moramo dovršiti posao i osigurati da Trump bude poražen. Mike Bloomberg se sve više brine da trenutno polje kandidata demokrata nije dobro pozicionirano”, istakao je glasnogovornik američkog milijardera.

(Klix.ba)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *