Naslovna Vijesti Svijet Ubica iz Daytona tokom napada bio pod dejstvom alkohola, antidepresiva i kokaina
Ubica iz Daytona tokom napada bio pod dejstvom alkohola, antidepresiva i kokaina
0

Ubica iz Daytona tokom napada bio pod dejstvom alkohola, antidepresiva i kokaina

0

Preliminarni nalazi obdukcije napadača iz Daytona Connora Bettsa (24) objavljeni su u Montgomery okrugu, a patolog Kent Harshbarger je otkrio da su u tijelu ubice pronađeni alkohol, antidepresivi i kokain.

Betts je u napadu ubio devet, a ranio više od dvadeset ljudi, a kod sebe je imao lulu za uživanje droge i kesicu s kokainom, navodi AP.

Doktor Kent Harshbarger je saopćio da su svi smrtonosni hici tokom napada u Daytonu 4. augusta ispaljeni iz oružja napadača, a da nijedan nije došao od policije.

“Dvoje ljudi pogođenih hicima koje je ispalio Betts su pogođeni i hicima koje je ispalila policija, ali hici policije nisu bili smrtonosni”, kazao je Harshbarger.

Naveo je da je Bettsa policija pogodila 24 puta, uglavnom u gornji dio tijela i donje ekstremitete.

Američki prekršajni sud odlučio je da odbije kauciju Bettsovom prijatelju Ethanu Kollieju, koji je kupio pancir i municiju koji su korišteni u napadu.

Napadač iz Daytona je, prema deaktiviranom nalogu na Twitteru, podržavao kontrolu oružja i bio je pobornik predsjedničke kandidatkinje Elizabeth Warren.

“Ovo je Amerika: puške na svakom uglu, puške u svakoj kući, nema slobode osim one za ubiti”, tvitao je Betts 2018. godine.

(Klix.ba)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *