Naslovna Vijesti Region Josipović: Manifestacija fanatizma i ludila
Josipović: Manifestacija fanatizma i ludila
0

Josipović: Manifestacija fanatizma i ludila

0

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović osudio je teroristički napad na dvije džamije u novozelandskom gradu Christianchurchu, u kojem je poginulo 49 osoba, kao manifestaciju fanatizma i ludila.

Josipović, jedan od učesnika Sedmog globalnog Baku foruma, izjavio je bh. novinarima da taj teroristički napad pokazuje da ni u kom slučaju terorističko ludilo i zločinstvo nije vezano samo za neke krajeve ili kategorije svjetskog stanovništva, javlja izvještač Fene iz glavnog grada Azerbejdžana.

– Mogu samo reći da suosjećam s obiteljma žrtava i da zaista smatram da se cijeli svijet mora ujediniti u borbi protiv terorizma koji je danas jedno od najvećih zala – kazao je on.

Naglasio je kako je Baku forum jedan od događaja koji otvaraju vrata suradnji, gdje ljudi sa političkim i općim društvenim iskustvom nude odgovore na određene probeme suvremenog svijeta.

– Naravno, ne mogu ih ovdje riješiti, ali sama činjenica da se govori, da se daju ideje, da riječ o ljudima dobre volje, puno znači – zaključio je Josipović.

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *