Naslovna Vijesti Svijet Trump tvrdi da neće imati bilateralni susret s Putinom u Parizu
Trump tvrdi da neće imati bilateralni susret s Putinom u Parizu
0

Trump tvrdi da neće imati bilateralni susret s Putinom u Parizu

0

Američki predsjednik Donald Trump izjavo je da će biti na zajedničkom ručku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom između ostalih čelnika tokom planirane posjete Parizu, ali da nikakav sastanak dvojice šefova država nije planiran.

– Bit ćemo na ručku, sli siguran sam da će mnogo ljudi biti tu – izjavio je Trump na konferenciji za novinare u Bijeloj kući, odgovarajući na pitanje da li će se sastati s Putinom u Parizu, gdje se očekuje da se u nedjelju okupi više od 60 svjetskih čelnika na ceremoniji obilježavanja stoljetnice kraja Prvog svjetskog rata.

– Ne vjerujem da imamo bilo kakav planirani sastanak u Parizu – izjavio je Trump, pojašnjavajući kako neće biti dovoljno vremena za to uzimajući u obzir njegov kratki  boravak u Francuskoj.

– Veoma skoro nakon toga ponovo ćemo se sastati na samitu G20. I to je prilika za bilateralni susret kome  se obojica nadamo – kazao je.

Kremlj je objavio u srijedu da će Putin i Trump imati kratki radni ručak u Jelisejskoj palati, dok se duži i širi razgoviri očekuju na samitu Grupe 20 industrijskih sila krajem mjeseca u Argentini, prenosi Xinhua.

(Fena)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *