Naslovna Vijesti Društvo Ubica svoje troje djece počinio samoubistvo u zatvoru
Ubica svoje troje djece počinio samoubistvo u zatvoru
0

Ubica svoje troje djece počinio samoubistvo u zatvoru

0

Harald Kopitz koji je u junu kažnjen s 50 godina zatvora zbog ubistva svoje troje djece u utorak je počinio samoubistvo u zatvoru u Lepoglavi.

Hrvatsko ministarstvo pravosuđa je, ne otkrivajući identitet, izvijestilo da je Kopitz počinio samoubistvo u utorak u poslijepodnevnim satima.

“Službenici Kaznionice u Lepoglavi pozvali su Hitnu medicinsku pomoć te je zatvorenik preminuo u vozilu. U ovom trenutku okolnosti navedenog događaja se još uvijek utvrđuju. Kaznionica u Lepoglavi o svemu je obavijestila nadležna tijela”, navode u Ministarstvu pravosuđa.

Dodaju i da će Uprava za zatvorski sistem i probaciju provest izvanredni stručni nadzor, a o utvrđenim okolnostima javnost će pravovremeno biti obaviještena.

Kopitz je osuđen na 50 godina zatvora zbog optužbi da je 24. septembra 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi usmrtio svoje troje djece od kojih je dvoje imalo sedam, a jedno četiri godine “s unaprijed stvorenom namjerom”.

Mediji su pisali da je Kopitz živio u Zagrebu, gdje je imao svoje tvrtke te da je radio za više velikih kompanija kao financijski konzultant i pregovarač.

Majka ubijene djece radila je u vrijeme zločina u jednom dubrovačkom hotelu, a djeca su bila s ocem tijekom vikenda.

Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je kako je Kopitz bio ubrojiv u trenutku zločina, prenosi Hina.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *