Naslovna Vijesti Region Vučić počeo hapsiti novinare, Lalić poručila; Odričem se sva tri obroka u pritvoru
Vučić počeo hapsiti novinare, Lalić poručila; Odričem se sva tri obroka u pritvoru
0

Vučić počeo hapsiti novinare, Lalić poručila; Odričem se sva tri obroka u pritvoru

0

Novinarki protala Nova.rs Ani Lalić određeno je u srijedu uveče u PU u Novom Sadu zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da bi mogla da “ponovi krivično djelo, objavljivanja tekstova koji izazivaju paniku i nerede”, potvrdio je njen advokat Srđan Kovačević.

Kovačević je za Nova.rs kazao da saslušanja nije bilo, već da joj je samo uručeno rješenje.

“Ja sam bio tokom pretresa, policija se korektno ponašala. Izvršili su pretres njenog stana i zadržali laptop i dva mobilna telefona – službeni i privatni. Potom su je doveli u policijsku stanicu i iskucali joj rješenje”, preneo je advokat.

Prema njegovim riječima, Ana će biti u pritvoru dok je ne saslušaju, izrazivši nadu da će se to desiti što prije.

Podsjetimo, Nova.rs je objavila tekst pod naslovom “KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre” u kome je Lalić navela da KCV-u ima problem sa “hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vrijeme pandemije”.

Iz Kliničkog centra Vojvodine reagovali su povodom teksta, obavjestivši tužilaštvo i policiju, i optužili novinarku da je jučerašnjim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove. Ubrzo zatim, policija je zakucala na njena vrata.

Ana Lalić je odgovorila da je KC Vojvodine urušio sam sebi ugled, a u svom odgovoru dodala je i sljedeće:

“Možete prijetiti i narodnom milicijom i tužilaštvom, ja svoje izvore nikome, ni po koju cijenu odati neću, jer, za razliku od vas, ja brinem o njihovim životima i sudbinama. PS – I u startu se odričem sva tri obroka u pritvoru.”

“Ali ne mojim pisanjem, već vašim sramotnim tretmanom sopstvenih radnika”.

“Ana Lalić je vrhunski profesionalac, hrabra novinarka koja neće nikad ustuknuti pred silom bilo da dolazi od vlasti, mafije, policije, tužilaštva, što je sad u Srbiji, nažalost, sve izmiješano. Najlažljivija vlast “u novijoj srpskoj istoriji” se okuražena vanrednim stanjem drznula da hapsi čestite novinare pod optužbom da lažima šire paniku. Nema tih zaključaka, uredbi i vanrednih stanja koja mogu ograničiti novinarke i novinare kao što je Ana Lalić da ne rade svoj posao. Ne mogu ućutkati ni ostalih 80 novinara i urednika portala Nova.rs, osim da ih sve odvedu u pritvor”, rekao je noćas glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović.

(Fokus.ba)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *