Naslovna Vijesti Region U Splitu mimohodom obilježena 24. godišnjica genocida u Srebrenici
U Splitu mimohodom obilježena 24. godišnjica genocida u Srebrenici
0

U Splitu mimohodom obilježena 24. godišnjica genocida u Srebrenici

0

Tradicionalnim „Mimohodom 8372“ gradskim ulicama i Rivom te bacanjem 24 ruže u more Split je u srijedu predvečer obilježio 24. godišnjicu genocida kojeg su u Srebrenici počinile vojska i policija Republike Srpske.

Sudionici mimohoda, kojeg su organizirale bošnjačke udruge sa splitskog područja, nosili su višemetarski transparent s natpisom „Mimohod 8372; 24 godine – ne zaboravi Srebrenicu,” kojim se podsjeća na 8372 žrtve genocida.

„Stradanja Srebreničana u genocidu koji je nad njim počinjen za nas Bošnjake je nešto neshvatljivo i to se nikad ne smije zaboraviti, jer ako bi se to zlo zaboravilo onda bi se moglo i ponoviti,“ rekao je Kadro Kulašin, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Zamjenik gradonačelnika Splita Nino Vela je istaknuo kako se trajno mora sjećati stravičnog zločina prije 24 godine u Srebrenici i okolnim selima.

„Mi u Hrvatskoj možemo najbolje razumjeti to što se dogodilo u BiH jer smo također doživjeli stravičan rat i velika stradanja,“ poručio je Vela.

Izaslanik župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana, Damir Gabrić je istaknuo kako su Hrvati Vukovaru pretrpjeli stravičan masakr sličan onome u Srebrenici. „Sjećajući se masakra u Srebrenici sjećamo se i Vukovara,“ rekao je Gabrić.

(Fena)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *