Naslovna Vijesti Region Vučić: Đilas i Šolak hoće da unište Telekom Srbije
Vučić: Đilas i Šolak hoće da unište Telekom Srbije

Foto: Danas.rs

0

Vučić: Đilas i Šolak hoće da unište Telekom Srbije

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom kritika odluke da Telekom kupi kablovskog operatera Kopernikus, izjavio da Telekom nije javno poduzeće, već akcionarsko društvo i mora da se ponaša odgovorno na tržištu.

Vučić je novinarima u Helsinkiju rekao da se Telekom na tržištu takmiči sa SBB-om, najvećim kablovskim operaterom Dragana Šolaka i gde Dragan Đilas ima velike interese zbog prodaje Direkt medije i vlastite zgrade Šolaku i zbog toga što je svoju direktorku postavio za direktorku zajedničkog poduzeća na Malti, prenosi Danas.rs.

„Oni bi sada željeli da unište Telekom kao akcionarsko društvo u kojem i država ima određeni udio, za račun interesa jedne kompanije i dvoje-troje lica koji bi želeli da imaju potpuni monopol u Srbiji“, naveo je Vučić.

On je podsjetio da se jedini zalagao da se Telekom privatizuje i da su onda „stručnjaci iz Saveza za Srbiju govorili – ne, pobjeđujte na tržištu uz podršku sindikata i svih drugih“.

„Danas se vidi da štite svoje privatne, finansijske interese i da ih baš briga za radnike i budućnost Telekoma“, rekao je Vučić. Komentarišući to što će opozicija bojkotirati lokalne izbore u Doljevcu, Kuli i Kladovu, Vučić je rekao da njih ne interusuje narod koji tamo živi i da oni tamo nemaju nikoga. U Kuli imaju tri, četiri člana, u Kladovu dva člana, ali im se sviđaju Lučani zato što su tamo uvijek bili jaki i gde je Saša Janković osvojio 23 odsto glasova, pa računaju da će tamo da dobiju veliki procenat i kažu „eto, to je naš procenat za Srbiju“, rekao je Vučić.

(Danas.rs)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *