Naslovna Vijesti Politika Sabina Ćudić: Pokret za državu postao Pokret za Ministarstvo turizma RS
Sabina Ćudić: Pokret za državu postao Pokret za Ministarstvo turizma RS
0

Sabina Ćudić: Pokret za državu postao Pokret za Ministarstvo turizma RS

0

Nakon što se danas u javnosti pojavila vijest da bi Pokret za državu koji okuplja bošnjačke i probosanske stranke mogao osigurati SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine s obzirom na to da, kako se navodi, neće podržati kandidata opozicije iz Republike Srpske za mandat u ovoj instituciji, oglasila se i Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke.

S obzirom na to da u sastav Pokreta za državu ulaze i stranke koje čine Trojku u Kantonu Sarajevo, a među kojima je SDP, Ćudić je imala poruku za njih.

“Da lično samopoštovanje, ali i kolektivno, političko dostojanstvo, u našoj državi nažalost imaju cijenu, to dakako znamo. Svjedoci smo i žrtve te činjenice. Ta cijena je često izakulisna i maglovita. Hvala Pokretu za državu, na čelu sa SDP-om, što sada precizno znamo tu cijenu – Bosnu i Hercegovinu, dostojanstvo, pravosuđe, međunarodne odnose, granice, sigurnost i evropsku perspektivu naše zemlje serviraju Dodiku na pladnju za: mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS-a i jedno od 17 ministarskih mjesta u SNSD-ovoj Vladi RS”, navela je Ćudić.

Dalje ističe da je tako Pokret za državu postao Pokret za Ministarstvo turizma RS.

“Kolegama iz SDA dugujem izvinjenje, jer sam u toku protekle četiri godine nerijetko govorila da samo oni mogu napraviti tu historijsku grešku, koju su napravili prije četiri godine osiguravajući SNSD-u mehanizme blokade države. Ispostavlja se da to nije tačno, i da sa Dodikom imaju jako mnogo zajedničkih prijatelja”, zaključila je Ćudić.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *