Naslovna Vijesti Politika Premijer Forto i načelnik Tanović razgovarali o saradnji na razvojnim projektima
Premijer Forto i načelnik Tanović razgovarali o saradnji na razvojnim projektima
0

Premijer Forto i načelnik Tanović razgovarali o saradnji na razvojnim projektima

0

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović održali su danas sastanak na kojem su razgovarali o realizaciji budućih zajedničkih projekata Kantona i ove lokalne zajednice.

Kako se navodi u saopćenju Službe za protocol I press KS, neki od tih projekata su pokretanje razvoja Kampusa Univerziteta u Sarajevu, posebno kada je u pitanju izgradnja Univerzitetske biblioteke, te planiranje cjelokupnog kompleksa kao jednog velikog razvojnog projekta.

Razgovarano je i o ubrzanju realizacije projekata vezanih za zamjene i popravke liftova na području Općine Novo Sarajevo, kao i o saradnji na projektima energetske efikasnosti, odnosno utopljavanja individualnih objekata.

– Radi se o jednoj od mjera u borbi za čišći zrak u Kantonu Sarajevo, u kojoj je Općina najavila svoje učestvovanje kroz sufinansiranje. Od izuzetne važnosti za kreiranje boljeg života u Kantonu jeste saradnja Kantona i lokalnih zajednica na realizaciji razvojnih projekta – rekao je premijer Forto.

(Fena)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *