Naslovna Vijesti Društvo Đapo i Bešlić razgovarali o problemu deponije Uborak
Đapo i Bešlić razgovarali o problemu deponije Uborak
0

Đapo i Bešlić razgovarali o problemu deponije Uborak

0

Povodom situacije izazvane blokadom regionalnog centra za gospodarenje otpadom Uborak i neodvoženja velike količine komunalnog otpada s mostarskih ulica, u petak su predstavnici grada i županije održali sastanak s federalnom ministricom okoliša i turizma Editom Đapo.

Na sastanku je zaključeno da se JP Deponija zaduži da žurno izradi Plan upravljanja otpadom u cilju smanjenja utjecaja na okoliš te da se sve razine vlasti trebaju izravno uključiti na način da pruže stručnu i financijsku pomoć za dovršetak izgradnje svih predviđenih objekata na regionalnom centru za gospodarenje otpadom Uborak, s naglaskom na pročistač procijedih voda i prikupljanje i iskorištenje deponijskih plinova.

Također, Grad Mostar pokrenut će postupak javne nabavke za izradu studija utjecaja na okoliš za sve alternativne lokacije u skladu s prostorno-planskim dokumentima, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

Današnjem sastanku nazočili su predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, gradonačelnik Ljubo Bešlić te predstavnici Federalnog ministarstva prostornog uređenja i okoliša i JP Deponija Mostar.

(Fena)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *