Naslovna Vijesti Politika Arnaut: Privremena istražna komisija o radu VSTV-a uskoro počinje s radom
Arnaut: Privremena istražna komisija o radu VSTV-a uskoro počinje s radom
0

Arnaut: Privremena istražna komisija o radu VSTV-a uskoro počinje s radom

0

Na tematskoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen je zaključak zastupnika Naše stranke kojim sekretar Predstavničkog doma u roku od deset dana treba sazvati konstituirajuću sjednicu privremene istražne komisije Doma čiji zadatak je da detaljno istraži stanje u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV).

Komisija je formirana još u junu prošle godine na prijedlog zastupnika Damira Arnauta, ali nikad nije održana konstituirajuća sjednica, podsjećaju u saopćenju iz Naše stranke.

Članovi komisije su Damir Arnaut i Mirjana Marinković-Lepić iz Naše stranke, Zukan Helez iz Socijaldemokratske partije (SDP), Alma Čolo iz Stranke demokratske akcije (SDA), Borislav Borenović iz Partije demokratskog progresa (PDP), Dragan Mektić i Mirko Šarović iz Srpske demokratske stranke (SDS) te Zlatan Begić iz Demokratske fronte (DF).

Arnaut je izrazio nadu da će rad Komisije poboljšati stanje u VSTV-u, dodajući da je njima kao poslanicima građana dužnost da ispitaju sve sumnje u kvalitet rada VSTV-a, a Komisija će biti još jedna spona između građana i VSTV-a, od kojih se ova institucija posljednjih godina u potpunosti otuđila.

– To će biti prilika, ako sa strane VSTV-a bude sluha za saradnju, da se percepcija građana o pravosuđu poboljša. Indeks percepcije građana o stanju u pravosuđu je jako nizak i to nepovjerenje građana u pravosudne institucije jedan je od glavnih njihovog razloga za odlazak iz zemlje. To moramo hitno mijenjati – naglasio je Arnaut.

(Fena)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *