Naslovna Vijesti Politika Komšić uputio telegram saučešća Trumpu povodom napada u El Pasu i Daytonu
Komšić uputio telegram saučešća Trumpu povodom napada u El Pasu i Daytonu
0

Komšić uputio telegram saučešća Trumpu povodom napada u El Pasu i Daytonu

0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu povodom stradanja građana u toj zemlji tokom napada u El Pasu i Daytonu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

– Vaša ekscelencijo, uime Predsjedništva i naroda Bosne i Hercegovine i u moje lično ime, izražavam najdublje i najiskrenije saučešće Vama, američkom narodu, a posebno porodicama i prijateljima ubijenih tokom napada u El Pasu i Daytonu. Ova bezobzirna i besmislena djela nasilja zaslužuju najoštriju kaznu te nas podsjećaju koliko je svaki život dragocjen i krhak. Ekstremne ideologije zaslužuju svaku osudu i mi u Bosni i Hercegovini dat ćemo potpuni doprinos borbi protiv terorizma – naveo je Komšić.

On je u telegramu izrazio solidarnost i podršku američkom narodu u ovim teškim trenucima, kao što se američki narod solidarisao i podržavao narode Bosne i Hercegovine bezbroj puta, kako je naveo.

– Naše misli i molitve su s prijateljima i porodicama ubijenih, a svim ozlijeđenima želimo brz i uspješan oporavak – istaknuo je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *