Naslovna Vijesti Politika Dodik: Vlast će stati na stranicu i po papira
Dodik: Vlast će stati na stranicu i po papira
0

Dodik: Vlast će stati na stranicu i po papira

0

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da su urađene tehničke formulacije vlasti na nivou BiH i da će to biti dokument od jedne i po stranice.

“To ćemo odraditi ubrzo”, lider SNSD-a, i dodaje da ne postoji nikakav famozni papir o kojem mediji danima pišu kada su u pitanju principi za formiranje vlasti, pišu Nezavisne novine.

“Mislim da ne bi bilo dobro da sada svako svoje principe iznosi u javnost”, ističe Dodik i dodaje da je većina detalja usaglašena kada su u pitanju principi, ujedno najavljujući za iduću sedmicu razgovore SNSD-a sa SDA i HDZ-om.

Naglašava da je Vijeće ministara BiH moglo biti formiran i prije Nove godine, i da je to do tada učinjeno, ova struktura vlasti, po njegovom mišljenju, mogla se definisati kao najefikasnija do sada.

“Tako ostajemo u lošem prosjeku u BiH, da i nakon pet mjeseci od izbora još pričamo o formiranju vlasti”, objašnjava Dodik i dodaje da je bespotrebno u sve ovo uvučena priča o NATO-u, te da to Evropa od BiH ne traži.

On smatra da svakako treba uvažiti mišljenje svih i to je nešto što je važno.

“Naravno, uz jasno saznanje da postoje ranije doneseni zakoni o tome. To jeste činjenica, ali isto tako je činjenica da postoji platforma, odnosno Rezolucija RS o vojnoj neutralnosti. Tako da samo možemo da konstatujemo da to postoji, a to ne može da prejudicira rješenje i to treba ostaviti za kasnije razgovore”, ističe Dodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *