Naslovna Vijesti Hronika “Kraljica džeparoša” Sabaheta Džindo mora na obavezno psihijatrijsko liječenje
“Kraljica džeparoša” Sabaheta Džindo mora na obavezno psihijatrijsko liječenje
0

“Kraljica džeparoša” Sabaheta Džindo mora na obavezno psihijatrijsko liječenje

0

Sabaheta Džindo “kraljica džeparoša” u BiH osuđena je na 18 mjeseci obaveznog psihijatrijskog liječenja zbog novih krađa novca, piše Srpskainfo.

Prema navodima iz presude Osnovnog suda u Bijeljini, Džindo je u tržnim centrima u Bijeljini opljačkala dvije osobe i ukrala im novac i bankovne kartice.

Prvo je 18. jula iz torbe J.N. ukrala novčanik sa novcem, dokumentima i bankovnom karticom. U novčaniku je bilo 170 maraka, a Džindo je “skinula” i sa kartice još 500 maraka.

Mjesec dana kasnije, odnosno 21. avgusta, Džindo je iz torbe T.B. ukrala novčanik u kojem se nalazilo 1.050 maraka i 70 evra.

Isti sud je i početkom novembra osudio Džindo na psihijatrijsko liječenje, jer je mušteriji u frizerskom salonu ukrala 4.900 maraka.

Sudovi po pravilu utvrđuju da Džindo krivična djela izvršava u neuračunljivom stanju, pa joj izriču mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja od kleptomanije.

Mjera psihijatrijskog liječenja po posljednjoj presudi treba se provesti u Centru za mentalno zdravlje u Sarajevu, gdje je Džindo i nastanjena.

– Potrebno je da primam terapiju kako bih izbjegla da činim krivična djela i u budućnosti – izjavila je prije dvije godine u banjalučkom Osnovnom sudu kraljica džeparoša Sabaheta Džindo na ročištu za produženje pritvora, ali očigledno je da ove terapije ne daju rezultate.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *