Naslovna Vijesti Gradovi Završeno uređenje prvog ¨parka za pse¨ u općini Centar Sarajevo
Završeno uređenje prvog ¨parka za pse¨ u općini Centar Sarajevo
0

Završeno uređenje prvog ¨parka za pse¨ u općini Centar Sarajevo

0

Završeno je uređenje prvog “parka za pse” u Sarajevu, površine 1.200 metara kvadratnih koji se nalazi kod Druge gimnazije, općina Centar.

Park je odvojen od ostatka zelene površine. Postavljena je zaštitna ograda i poseban mobilijar za igru pasa, ulazna kapija, osam parkovskih klupa, dvije korpe za otpatke, te dvije korpe za pseći izmet, odnosno sve ono što jedan park za pse treba da ima.

Za realizaciju projekta Općina Centar je izdvojila oko 24.000 KM.

Prilikom obilaska lokacije načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je razgovarao i sa vlasnicima pasa koji su izveli ljubimce u šetnju i pohvalili ovakav projekt.

Ajnadžić je predstavnicima Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar i KJKP “Park” dao nalog da se na ostalim dijelovima zelene površine postave table sa informacijom da je kućne ljubimce moguće izvoditi samo na prostoru novog “parka za pse”.

Projekt je realiziran u saradnji sa KJKP “Park” i Fondacijom za dobrobit pasa “Dogs Trust”, a održavanje prostora je u obavezi preduzeća “Park”.

Kako je iz Općine Centar najavljeno, još sedam utvrđenih lokacija za formiranje parkova za pse će najvjerovatnije biti na programu za realizaciju u budžetu za narednu godinu.

 

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *