Naslovna Vijesti Društvo Objavljena prognoza do sredine decembra
Objavljena prognoza do sredine decembra
0

Objavljena prognoza do sredine decembra

0

Nakon stabilnog i suhog vikenda, sedmica koja je ispred nas počela je u sličnom tonu. Od utorka na prostoru Bosne i Hercegovine preovladavat će nestabilno vrijeme sa slabim padavinama.

Padavine u nižim predjelima bit će u obliku kiše, a susnježica i snijeg očekuje se u planinskim područjima. Nestabilno vrijeme sa padavinama zadržat će se do kraja ove radne sedmice.

Za dane vikenda preovladavat će stabilno vrijeme, bez padavina. Temperature zraka primjerene za ovo doba godine. U Bosni su u jutarnjim satima mogući slabi mrazevi, naručito na višim područjima.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 6°C. Najviše dnevne temperature između 2°C i 8°C, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U periodu od 05. do 15. decembra prema trenutnim prognostičkim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme pretežno sa kišom. Izgledi za snijeg su mali uključujući i planinska područja.

Temperature zraka veće u odnosu na dane pred nama. Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4°C i 10°C u Bosni do 13°C u Hercegovini.

Maksimalne temperature kretat će se između 9°C i 14°C u Bosni do 16°C u Hercegovini – navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *