Naslovna Vijesti Društvo Film Pjera Žalice “Praznik rada” u kinima širom Bosne i Hercegovine
Film Pjera Žalice “Praznik rada” u kinima širom Bosne i Hercegovine
0

Film Pjera Žalice “Praznik rada” u kinima širom Bosne i Hercegovine

0

Kino pretpremijera filma “Praznik rada” Pjera Žalice upriličena je sinoć u sarajevskim kinima CineStar i Cineplexx s ekipom filma.

Pomenuti film, koji je svjetsku premijeru imao na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, u kina u BiH dolazi od četvrtka, 13. oktobra.

Žalica je nakon projekcije zahvalio publici na dolasku dodavši da su dugo čekali na normalizaciju situacije, jer je za njih velika stvar što je filmove ponovo moguće gledati u kinima.

– Ovo je pravi način da se gleda film i ako vam je grozan šutite, a ako vam je divan pričajte komšijama – poručio je Žalica.

Nakon Sarajeva, ekipa filma odlazi u susret publici u Banju Luku u četvrtak, 13. oktobra; u Mostar u petak, 14. oktobra; u Tuzlu u ponedjeljak, 17. oktobra i u Zenicu u utorak, 18. oktobra.

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva.

“Praznik rada” će biti prikazivan u kinima: CineStar Mostar, CineStar Tuzla, CineStar Bihać, CineStar Zenica, CineStar Banja Luka, CineStar Sarajevo, CineStar Prijedor, Cineplexx Palas Banja Luka, Cineplexx Plaza Mostar, Cineplexx Sarajevo, Meeting Point, Sarajevo, Narodni univerzitet Konjic.

Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *