Naslovna Vijesti Društvo Bašić čestitao Međunarodni dan žena
Bašić čestitao Međunarodni dan žena
0

Bašić čestitao Međunarodni dan žena

0

Vršilac dužnosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić, povodom Međunarodnog dana žena – 8. marta, uputio je, uime Vlade ZDK i u svoje lično ime, čestitku svim Bosankama i Hercegovkama, a posebno građankama ZDK-a.

– Dvadeseti vijek obilježila je borba za ravnopravnost žene, za društvena, ekonomska i politička prava. To su temeljna prava i vrijednosti demokratskog svijeta i ne smiju se prepoznavati samo u pravnom smislu, nego se moraju uspješno ostvarivati u svim sferama društva.

Žene su svojim djelima pokazale da mogu biti izuzetno uspješne na svim poljima, a u isto vrijeme biti majke i stub porodice. Obaveza svih nas je da nastavimo djelovati u pravcu postizanja potpune rodne ravnopravnosti i jačanja položaja žena u našem društvu, boreći se protiv svih oblika diskriminacije i nasilja koji su apsolutno neprihvatljivi prema bilo kome, a posebno prema ženama. To je jedno od ključnih opredjeljenja Vlade ZDK-a. Sretan Vam 8. mart! – stoji u Bašićevoj čestitiki, saopćeno je iz Press službe ZDK.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *