Naslovna Vijesti Društvo Paroh Milinović: Dočekajmo Božić u ljubavi i radosti
Paroh Milinović: Dočekajmo Božić u ljubavi i radosti
0

Paroh Milinović: Dočekajmo Božić u ljubavi i radosti

0

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić tradicionalno je povodom Božića posjetio nedavno imenovanog paroha bihaćkog Slavišu Milinovića. Ovim je još jednom potvrđena dobra saradnja sa Pravoslavnom crkvom u gradu na Uni i nastojanja da tako bude i u 2021. godini.

-Tri mjeseca su prošla kako sam postavljen na ovu časnu dužnost i imam samo riječi hvale za komšije i građane Bihaća. Danas sam imao zadovoljstvo ugostiti gradonačelnika i kantonalnog premijera, koji su izrazili podršku našoj vjerskoj zajednici u Bihaću. Razgovarali smo o mnogim stvarima, međutim najvažnije je da šaljemo poruku mira i tolerancije, odnosno želje da vjernici Božić dočekaju u ljubavi, radosti i strpljenju – kaže paroh bihaćki Slaviša Milinović.

Gradonačelnik Fazlić još jednom je iskazao podršku i poštovanje sugrađanima pravoslavne vjere, te obećao maksimalnu moguću podršku u narednom periodu.

-Svi Srbi i ostali pravoslavci u Bihaću su naše komšije i prijatelji. Dijelimo zajedničko dobro i zlo, tako da za Gradsku upravu nema dileme kada je u pitanju bilo kakav vid potpore i ohrabrenja. Nadam se da će svi oni koji slave Božić, dočekati ga u lijepom porodičnom i prijateljskom okruženju – kazao je Fazlić.

Razgovarano je i o konkretnoj saradnji, odnosno određenim zajedničkim projektima, među kojima se posebno ističe uređenje gradskog pravoslavnog groblja.

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *