Naslovna Vijesti Društvo Za kulturu i sport 496.706 KM od naknada za priređivanje igara na sreću
Za kulturu i sport 496.706 KM od naknada za priređivanje igara na sreću
0

Za kulturu i sport 496.706 KM od naknada za priređivanje igara na sreću

0

Federalna vlada je, na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta, donijela Odluku o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću u iznosu od 496.706,26 KM uplaćenih u Proračun Federacije BiH u 2019. godini.

Iznos od 296.706,26 KM raspodijeljen je za financiranje programa i projekata iz oblasti promoviranja kulture, sadržanih u odobrenom konačnom prijedlogu liste korisnika, nakon provedene procedure po javnom konkursu.

Iznos od 200.000 KM raspodijeljen je za financiranje programa i projekata iz oblasti promicanja razvoja profesionalnog i amaterskog sporta s ciljem povećanja sredstava fonda za nagrađivanje za istaknute sportske rezultate sadržanih u odobrenom konačnom prijedlogu liste korisnika, nakon provedene procedure po javnom natječaju.

Federalno ministarstvo kulture i sporta će, najkasnije u roku od 30 dana, zaključiti pojedinačne ugovore sa svim korisnicima kojima su sredstva dodijeljena, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Fena)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *