Naslovna Vijesti Društvo Tokom noći ugašen požar ispod brda Žuč, na području Vogošće
Tokom noći ugašen požar ispod brda Žuč, na području Vogošće
0

Tokom noći ugašen požar ispod brda Žuč, na području Vogošće

0

Požar koji je izbio prije nekoliko dana na području općine Vogošća, ispod brda Žuč, te se proširio sinoć u večernjim satima, jutros oko 01.30 sati je ugašen.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo ističu kako su jučer imali izuzetno težak dan i čak 21 intervenciju, a osim pripadnika vatrogasne jedinice na gašenju su bili angažirani i dobrovoljci.

Također ističu da iako je požar ugašen, postoji mogućnost ponovnog aktiviranja od zaostalih panjeva ispod koji vatra još tinja.

U četvrtak u večernjim satima uz pomoć vjetra požar se sa vrha proširio ka nizinskim dijelovima i na oko 100-ak metara od prvih stambenih kuća u rubnim dijelovima naselja Ugorsko.

Tokom cijelog dana pripadnici Vatrogasne brigade Kantona Sarajevo – ispostava Vogošća su obilazili teren i gasili požar, što je međutim, zbog nepristupačnog i miniranog terena bilo jako otežano.

Također na terenu je bila i policijska patrola Policijske uprave Vogošća.

Iz Kantonalne vatrogasne brigade podsjećaju da je Štab Civilne zaštite Kantona Sarajevo u aktuelnoj situaciji sa pandemijom koronavirusa izdao naredbu o zabrani paljenja korova jer dolazi do požara, a osim na gašenju požara vatrogasne ekipe su raspoređene i na poslovima dezinfekcije ulica i drugih javnih prostora.

(Fena)
Teme:

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *