Naslovna Vijesti Društvo UKC u Tuzli: Ilija Jurišić nepokretan nakon moždanog udara
UKC u Tuzli: Ilija Jurišić nepokretan nakon moždanog udara
0

UKC u Tuzli: Ilija Jurišić nepokretan nakon moždanog udara

0

Tuzlak Ilija Jurišić je prije dva mjeseca doživio moždani udar od kojeg se još uvijek oporavlja u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Predsjednik Fondacije “Istina, pravda, pomirenje” Sinan Alić potvrdio je ovu informaciju i rekao da se Jurišić već dva mjeseca nalazi u Klinici za neurologiju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

“Pitao sam Stoju Jurišić da li da o teškom zdravstvenom stanju obavijestimo javnost, ali je ona bila protiv toga. Mogu potvrditi da je Ilija, nažalost, teško bolestan, odnosno da je nepokretan i da ne može komunicirati. Ipak, u toku je proces rehabilitacije i nadamo se da će cjelokupan ishod biti pozitivan jer je moždani udar bio izuzetno jak. Sada se nadamo da će sve imati pozitivan ishod”, rekao je Sinan Alić.

Jurišiću najveću podršku predstavlja supruga Stoja koja s njim provodi dane u bolnici, a povremeno dolaze i sinovi koje se nalaze u inozemstvu.

Tuzlak Ilija Jurišić je uhapšen u Beogradu 2007. godine pod optužbom da je počinio ratni zločin prilikom sukoba pripadnika odbrane grada i vojske koja ga je napuštala, a sve se dogodilo 15. maja 1992. godine na Brčanskoj Malti. Do konačne oslobađajuće presude sudski proces je trajao 10 godina od čega je Ilija Jurišić 3,5 godine proveo u pritvoru.

Rješenjem Apelacionog suda u Beogradu oslobođen je svake odgovornosti i zbog toga je u sradnji sa svojim advokatom Đorđem Dozetom podnio tužbu protiv Republike Srbije. Jurišić je ranije izjavio da je hapšenje 11. maja 2007. godine na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ za njega predstavljao pravi šok kao i za njegovu porodicu jer je hapšenje izvršeno na veoma grub način u prisustvu njegove supruge Stoje, sina, snahe i dvije unuke, a da niko nije znao zbog čega ga hapse. Presuda u ovom predmetu mogla bi se očekivati u februaru iduće godine.

(Tuzlanski.ba)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *