Naslovna Vijesti Društvo Zelene beretke: Hapšenje Drekovića pokazuje da je utjecaj Banje Luke i Beograda veći od pravde
Zelene beretke: Hapšenje Drekovića pokazuje da je utjecaj Banje Luke i Beograda veći od pravde
0

Zelene beretke: Hapšenje Drekovića pokazuje da je utjecaj Banje Luke i Beograda veći od pravde

0

Udruženje organizatora otpora, veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branilaca Bosnae-Zelene beretke izrazilo je svoje nezadovoljstvo prema organima vlasti, a posebno Tužilaštvu BiH zbog, kako su naveli, političkih progona branitelja i njihovih komandanata, ovog puta Ramiza Drekovića.

Istakli su da su svi pripadnici Armije RBiH rekli da će se javiti na poziv svakog organa koji sprovodi bilo kakvu istragu iz perioda 1992.-1995. Zbog toga se pitaju čemu spektakularna privođenja i hapšenje SIPA-e.

“Hapšenje našeg generala Drekovića pokazuje da je politički utjecaj Banje Luke i Beograda na Tužilaštvo BiH veći od same pravde i da želite svojim postupcima pokazati da samo služite za političke historijske igre da poravnate branioce BiH sa srpsko-crnogorskim agresorom”, stoji u saopćenju.

Zelene beretke zbog hapšenja, privođenja i maltretiranja branilaca BiH traže od svih političkih partija i njihovih lidera da se javno oglase i stanu u zaštitu pravde i istine.

“U suprotnom će se branioci morati organizirati u odbranu svoje oslobodilačke borbe, svog poštenja i vojničke časti, a za ishod mogućih problema jedinu odgovornost će snositi one političke partije koje se ponašaju prema nama kao da smo mi bili agresori”, piše u saopćenju.

Naveli su i da ovo upozorenje i negodovanje treba da shvate svi “naši” političari kojima su omogućili slobodu i mogućnost vladanja.

(Klix.ba)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *