Naslovna Vijesti Društvo Brojne akcije dubičkog Merhameta: Ogrjev, hrana i novac za siromašne! (FOTO)
Brojne akcije dubičkog Merhameta: Ogrjev, hrana i novac za siromašne! (FOTO)

Foto: N.Begić/Prve Novine

0

Brojne akcije dubičkog Merhameta: Ogrjev, hrana i novac za siromašne! (FOTO)

0

Predstavnici Merhameta iz Bosanske Dubice organizovali su u ovom mjesecu brojne humanitarne akcije pomoći djeci bez jednog roditelja i siromašnim povratnicima u prehrambenim namirnicama, ogrjevnom drvetu i novcu, a stigla je i pomoć za rad narodne kuhinje ovog udruženja.

Tako je humanitarna organizacija „Help others“ iz austrijskog Salcburga posredstvom Merhameta obezbijedila pomoć u prehrambenim namirnicama za četiri porodice iz Bosanske Dubice, čiji su članovi nezaposleni i bez primanja.

-Ovakvih porodica je mnogo širom Bosne i Hercegovine. Sve više mladih odlazi iz Bosne, dok starija populacija ostaje bespomoćna. Oni nisu u stanju da zarade za život zbog zdravstvenih problema, a država se ne stara o njima. Stoga, naša pomoć im je prijeko potrebna – rekao je za Prve Novine predsjednik Merhameta Bosanska Dubica Jasmin Spahić.

Zahvaljući donatoru iz Švedske, koji je želio da ostane anoniman, dubički Merhamet je podijelio 30 paleta drva za deset bošnjačkih porodica u Dubici slabijeg imovinskog statusa, što će im puno značiti pred zimu.

Udruženje građana „Bosanska Dubica-Čikago“ je doniralo značajna sredstva za rad Merhametove narodne kuhinje „Život“ u kojoj se svakodnevno hrani više od 60 lica koja žive na rubu egzistencije.

To udruženje dodijelilo je jednokratne stipendije za sedam studenata iz Dubice u iznosima od 300 do 500 američkih dolara.

Upravni odbor Merhameta Dubica donio je nedavno odluku o dodjeli jednokratne pomoći u iznosu od 300 KM za šestoro djece koja su u socijalnom stanju i bez jednog roditelja, a donator je jedan stanovnik Dubice.

(N. Begić/Prve Novine)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *