Naslovna Vijesti Svijet Boris Johnson odložio ublažavanje mjera protiv koronavirusa u Engleskoj
Boris Johnson odložio ublažavanje mjera protiv koronavirusa u Engleskoj
0

Boris Johnson odložio ublažavanje mjera protiv koronavirusa u Engleskoj

0

Premijer Velike Britanije Boris Johnson poručio je da je vrijeme da se “stane na kočnicu”, što ovom slučaju znači da će kasina i kuglane ostati zatvorene. Nošenje maski bit će obavezno u zatvorenim prostorijama, poput kina.

Glavni ljekar u Engleskoj, prof. Chris Whitty, upozorio je da je ideja da mogu sve otvoriti i držati virus pod kontrolom pogrešna. Neodređen odgovor dao je kada je riječ o otvaranju engleskih škola najesen.

Preispitivanje ublažavanja mjera za suzbijanja koronavirusa u Engleskoj uslijedilo je nakon novih ograničenja za ljude u sjevernim dijelovima zemlje, nakon porasta broja oboljelih.

Johnson je istakao da pada broj smrtnih slučajeva na dnevnoj i sedmičnoj bazi, ali je upozorio da se neke evropsle zemlje “bore za kontrolu”.

“Velika Britanija mora spremna reagirati”, rekao je on.

Podaci koje je u petak objavio Ured za nacionalnu statistiku (ONS) pokazuju da stopa zaraze u Engleskoj raste, s oko 4.200 novih infekcija dnevno u usporedbi s 3.200 prije sedam dana.

Johnson je podsjećajući na brojke ONS-a izjavio da će se preveniranje širanja virusa u Engleskoj povećati “prvi put od maja”.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *