Naslovna Vijesti Politika U Parlamentu FBiH predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Federalnoj vladi
U Parlamentu FBiH predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Federalnoj vladi
0

U Parlamentu FBiH predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Federalnoj vladi

0

Ovaj prijedlog je potpisalo više od 20 zastupnika Naše stranke, SDP-a, NiP-a, PDA, A-SDA i Nezavisnog bloka. Prijedlog nisu potpisali zastupnici SDA, HDZ-a, DF-a, SBB-a, SD-a i GS-a.

U obrazloženju podnesenog zahtjeva se navodi da se izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH “zbog neizbježne odgovornosti u svim aferama koje potresaju javnost u proteklom periodu, naročito one koje se vežu za nabavku medicinske opreme preko Federalne uprave civilne zaštite”.

“Mi predstavnici građana ovim putem tražimo pokretanje procesa smjene Vlade Federacije BiH čim prije. S obzirom na to da je moralna i društvena odgovornost izostala te da odgovorni nisu ponudili svoje ostavke naša obaveza je da pokrenemo ovaj proces. Jasno, moramo dati do znanja da se kriminal i korupcija u javnim institucijama ni u kojem slučaju ne smiju tolerisati”, navodi se u zahtjevu.

Inače, nakon hapšenja premijera FBiH Fadila Novalića zajedno s druga dva osumnjičena u aferi “Respiratori” Fahrudinom Solakom i Fikretom Hodžićem postavilo se i pitanje da li Novalić može obnašati dužnost premijera s obzirom na sudske zabrane koje su naložene.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *