Naslovna Vijesti Ekonomija Elon Musk prijeti da će zbog restrikcija sjedište Tesle izmjestiti iz Kalifornije
Elon Musk prijeti da će zbog restrikcija sjedište Tesle izmjestiti iz Kalifornije
0

Elon Musk prijeti da će zbog restrikcija sjedište Tesle izmjestiti iz Kalifornije

0

Musk je o svojoj odluci i pokretanju tužbe govorio na Twitteru, gdje je osudio nadležne u Kaliforniji kazavši kako se njihove odluke direktno protive odlukama vlasti, odlukama predsjednika SAD-a, slobodi građana, kao i prostoj logici.

“Ovo je kap koja je prelila čašu. Tesla će preseliti svoje sjedište u Texas/Nevadu”, rekao je, naglasivši kako je Tesla posljednja kompanija koja proizvodi automobile u Kaliforniji. Njegove izjave naišle su na različite reakcije, neki su ga osuđivali, a drugi su bili puni podrške i razumijevanja.

Iako su drugi okruzi u Kaliforniji počeli postepeno popuštati mjere i postavljati kriterije koje kompanije moraju ispuniti kako bi bile otvorene, okrug Alameda naredio je da sve kompanije moraju biti zatvorene do kraja maja. Samo one koje su neophodne ljudima mogu i trebaju biti otvorene. Nadležni iz ovog okruga još uvijek se nisu se oglasili po pitanju Muskove tužbe.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se Musk protivi restrikcijama, te je već ranije zabilježeno da je izjavio kako je “cijela panika oko koronavirusa glupa”. Nedugo nakon toga donirao je nekoliko stotina respiratora u njujorške bolnice.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *