Naslovna Vijesti Društvo U Bijeljini rođena prva beba u karantinu, majka testirana na koronavirus
U Bijeljini rođena prva beba u karantinu, majka testirana na koronavirus
0

U Bijeljini rođena prva beba u karantinu, majka testirana na koronavirus

0

“Dječak je rođen u noćnim satima 24. marta, porodilja je iz Zvornika, starosne dobi 32 godine, a kojoj je prije dva dana uzet bris zbog sumnje na koronavirus, čiji rezultat stiže tokom dana”, ističu iz bolnice.

Porodilja se javila ljekarima u bijeljinskoj bolnici i odmah su preduzete sve medicinske procedure u vanrednim okolnostima.

Porodilja je odmah smještena u karantin, a potom u operacionu salu koja je adaptirana i opremljena za pacijente sa sumnjom na koronavirus.

Tim ljekara bijeljinske bolnice, na čelu sa anesteziologom Sanjom Dabić i ginekologom Milivojem Pelemišem, pristupio je carskom rezu porodilje koji je uspješno završen.

Porodilja se osjeća dobro, kao i beba koja je izolovana od majke dok ne stignu rezultati, a uzet je i bris bebe, navode iz Bolnice.

Iz bolnice napominju da je spremnost zdravstvenih radnika bolnice da reaguju u vanrednim okolnostima još jednom potvrđena.

“Svoje zdravlje i opredjeljenje za časno i odgovorno obavljanje posla koji rade, stavili su u službu rađanja novog života i zaštite zdravlja svih građana. Stanje majke i bebe dobro je, a mi im želimo brz oporavak. Javnost ćemo obavijestiti o rezultatima testiranja”, navodi se u saopćenju.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *