Naslovna Vijesti Svijet Birmingham bi mogao zabraniti vožnju privatnim autima kroz centar grada
Birmingham bi mogao zabraniti vožnju privatnim autima kroz centar grada
0

Birmingham bi mogao zabraniti vožnju privatnim autima kroz centar grada

0

Ovim pristupom promovira se veća upotreba javnog prijevoza, šetnje i biciklizma, a protivnici kažu da bi to moglo dovesti do zastoja u gradu ili velikih gužvi.

Godine 2017. Evropska komisija dala je navedenom vijeću konačno upozorenje da očisti zrak do 2020. godine ili će biti kažnjeno sa 60 miliona funti (69,8 miliona eura), piše BBC News.

Transportni plan u Birminghamu predviđa brojne izmjene koje vijeće želi napraviti u sljedećem desetljeću. Prema prijedlozima, nijedno privatno vozilo ne bi smjelo putovati kroz centar grada, a može ući i izaći samo iz određenih zona.

Vlasti će također tražiti da se uvedu mjere za ograničavanje parkiranja, a također bi se mogla preurediti i neka parkirališta, dok bi glavna magistrala A38 mogla biti preusmjerena na “nadograđenu obilaznicu” i gradske tunele koji se koriste samo za javni prijevoz.

Javni prijevoz bio bi, kako navode, najpovoljniji izbor za putovanje i izlazak iz grada, a ulice u središtu bile bi pješačke i integrirane s javnim prijevozom. Ukoliko Gradsko vijeće podrži ovaj plan 21. januara, savjetovanje o planu započet će 28. januara.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *