Naslovna Vijesti Svijet Ogromni mural Grete Thunberg osvanuo u San Franciscu
Ogromni mural Grete Thunberg osvanuo u San Franciscu
0

Ogromni mural Grete Thunberg osvanuo u San Franciscu

0

Ogromnim muralom mlade Šveđanke San Francisco, grad koji se ponosi ekološkom sviješću, želi podsjetiti stanovnike da poštuju našu planetu.

Očekuje se da će argentinski muralist Andres Iglesias, koji svoju umjetnost potpisuje pseudonimom Cobre, ovaj projekt u središnjem kvartu Union završiti do sljedeće sedmice, prenois Guardian. Inače, Cobre je naslikao i cijenjeni mural komičara Robina Williamsa koji je do danas uništen.

“Klimatske promjene su stvarne. Ova djevojka Greta je sjajna i ona zna što radi. Nadam se da će s ovim muralom ljudi shvatiti da moramo voditi računa o svijetu”, rekao je Cobre za SFGate.

Ekološka neprofitna organizacija One Atmosfera podržala je postavljanje murala te sada isporučuje boju za projekt.

Ipak, ovo nije prvi put da je lik Thurnberg upotrijebljen u uličnoj umjetnosti. Ranije ove godine, britanski umjetnik Jody Thomas naslikao je 15-metarski portret tinejdžerke na staroj fabrici duhana u Bristolu.

Već sa samo 16 godina, Thunberg je već dostigla nominaciju za Nobelovu nagradu za mir, vođa je pokreta za spašavanje planeta za buduće generacije, žarište podsmijeha Donalda Trumpa i heroj svoje generacije.

(Klix)

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *